Depolamada Dikkat Edilmesi Gerekenler

Hangi ürün gruplarının birbiri ile aynı ortama konulabildiği veya saklama derecesinin ne olduğu önemli bir konudur. Yanlış ürün gruplarının aynı ortama konması sonucunda istenmeyen sonuçlar ortaya çıkmakta;

  • Bir ürün grubu fazla etilen üretmekte ve diğer ürünün olgunlaşmasına sebep olmakta,
  • Ürünlerin koku ve tadları birbirine geçmekte,
  • Ürün gruplarının saklama koşullarının farklı olması nedeniyle ürünler zarar görmektedir.

GRUP 1A - 0-2 oC (32 oF - 36 oF)
NEM ORANI : %90-98 RH

Enginar
Kuşkonmaz
Fasulye
Pancar
Brokoli
Bürüksel Lahanası
Lahana
Havuç
Karnabahar
Kereviz
Pazı
Sarımsak
Yeşil Soğan
Yenilebilen Otlar
Kara Lahana
Marul
Nane
Mantar
Maydanoz
Turp
Şalgam
Ispanak

GRUP 1B - 0-2 oC (32 oF - 36 oF)
NEM ORANI : %85-95 RH

Elma
Kayısı
Olgun Avakado
Böğürtlen
Kiraz
Hindistan Cevizi
Kuru Üzüm
Hurma
Üzüm
Kivi
Nektarin
Şeyfali
Armut
Erik
Nar
Çilek
Kuru Erik
Ahududu
Ayva
Trabzon Hurması
Cantolope

GRUP 2 - 7-10 oC (45 oF - 50 oF)
NEM ORANI : %85-95 RH

Fasulye
Hıyar
Patlıcan
Pırasa
Grapefruit
Kumpuat
Limon
Mandarin
Şeker Elma
Karpuz
Biber
Zeytin
Kabak
Portakal
Olmamış Avakado
Ananas

GRUP 3 - 13-18 oC (55 oF - 65 oF)
NEM ORANI : %85-95 RH

Acı Kavun
Kuru Soğan
Zencefil
Patates
Bal KAbağı
Kabak Sert Kabuk
Tatlı Patates
Olgun Domates ve Olgun Yeşil
Muz
Kavun
Mango
Ağaç Kavunu